Geschiedenis

Van het domein

 

Toen de huidige camping in 1957 gekocht werd, was het eigenlijk niets anders dan landbouwgrond. In die tijd bevond zich allemaal struikgewas op het terrein en was het vrijwel onmogelijk er iets mee te beginnen. Op de vlakte van Reyran die lager gelegen is, werden perziken gekweekt vandaar de bijnaam De Roze Vallei.

In december 1959 heeft het drama van Malpasset zijn stempel gedrukt op Fréjus. De doorbraak van de stuwdam heeft voor vele verliezen gezorgd en heeft de stad met alles eromheen eromheen verwoest. Het Domaine du Colombier was geen uitzondering maar voor de tweede keer zou het voorgebergte, waar zich nu het restaurant bevindt, een belangrijke rol spelen: een aantal werknemers van het Domaine hoorden het lawaai van modderstromen en dachten onmiddellijk dat dat maar één oorzaak kon hebben: de stuwdam. Zonder één seconde te verliezen zijn ze boven op de berg gaan zitten. Ze zagen de beruchte modderstromen voorbijkomen. Het feit dat ze gezond en wel verder konden leven hebben ze te danken aan de beslissing die ze hebben genomen om naar de top van de berg te vluchten. Daarvoor al, tijdens de Tweede Wereldoorlog, was dit hooggelegen punt een belangrijke uitkijkpost. De Duitsers hadden er door een bunker op te plaatsen een strategisch uitkijkpunt van gemaakt.

1962: De eigenaren (familie) van het domein besloten van het beroemde verlaten terrein een 4 sterren camping in Zuid-Frankrijk in Fréjus te maken. Niet op het minst een vernieuwend idee voor die tijd! Wegen werden aangelegd, het terrein werd begaanbaar gemaakt, kleine muren werden geplaatst om de plaatsten van elkaar te scheiden in ieder geval rekening houdend met de originele inrichting van het terrein. De typische mediterane natuur wordt onderhouden en in stand gehouden.

1963: De bouw was voltooid: het restaurant, de winkels, de sanitaire voorzieningen en de zwembaden. Het eerste zwembad met als afmeting 20 x 10 m, had bij het begin een diepte van 1 meter dat langzaam afliep naar een diepte van 2.50 m; het kinderbad is ovaalvormig en zonneterrassen waren aanwezig. De zwembaden bevonden zich onderaan het terras van het restaurant en alhoewel we er niet tot verplicht waren, was er in die tijd al een badmeester aanwezig. Al de diensten van een 4 sterren camping in Zuid-Frankrijk waren reeds aanwezig op Club Colombier. Gedurende de jaren die volgden is het terrein opgeknapt, is de beplanting aangelegd, zijn nieuwe kampeerplaatsten gecreëerd, de wegen geasfalteerd en hebben zich steeds betere contacten met touroperaters en reisorganisaties ontwikkeld.

1975: Een nieuw zwembad van 30 x 20 m werd gebouwd voor het grootste plezier van de klanten!
De volgende jaren, de eigenaren (familie) van Domaine du Colombier, 4 sterren camping in Zuid-Frankrijk in Fréjus verbeterden de diensten en installaties, investeerden steeds meer in luxueuze stacaravans die in de beste fabrieken gemaakt worden op specifieke aanvraag van Domaine du Colombier.

Sinds 2004 wordt er elk jaar een minimum van 450 000 € (zonder taksen) geïnvesteerd in Domaine du Colombier.

In 2012 besloten de eigenaars (familie) van Domaine du Colombier in Fréjus, 4 sterren camping in Zuid-Frankrijk om grote investeringen te doen die meer als 4 000 000 € (zonder taksen) kostten:

  • Lagune van 3800 m² met glijbanen, lazy rivier met stromingen, ludiek kinderbad, ligbedden die gratis tot jullie beschikking staan. Zoet water dat via waterpompen verwarmd wordt.
  • Balneotherapie van 1500 m² waarvan 600 m² verwarmd water, uitgerust met aquabike, aqua elliptique, aqua trekking, meerdere waterjets, rugmasserend vierkant, voetgeisers, anatomische waterzitbanken, 3 zwembanen, 2 Jacuzzis ®, een onderwaterstrand, cardio training ruimte en ligbedden staan gratis tot jullie beschikking.
  • Prachtige Spa bestaande uit meerdere cabines waarvan een duo, een Turks stoombad, een hydro-actieve massagetafel, een theesalon en een nagelbar. Sfeer gericht op dromen en verre reizen om te ontsnappen naar een magisch welzijn.

Het Domaine du Colombier is uitgegroeid tot een fantastisch 5 sterren vakantiedorp in Zuid-Frankrijk in Fréjus Saint-Raphaël.

 

In 2013 vierde Domaine du Colombier in Fréjus zijn 50-jarig bestaan en zijn 5 sterren!

Dit 5 sterren vakantiedorp aan de Côte d’Azur behoort nog steeds aan dezelfde familie die sinds 2 generaties al zijn aandacht aan besteedt.
Wij danken de 1 200 000 vakantiegangers voor het vertrouwen dat ze ons de voorbije jaren gegeven hebben. Wij zullen ons doel verderzetten: jullie steeds meer geluk, dromen en welzijn bieden tijdens jullie volgende vakantie bij ons.