60jaren
van dromen en ontsnappen...

Van 1963 tot 2023 zorgen wij al 60 jaar voor een onvergetelijke vakantie. De geschiedenis van Domaine du Colombier is altijd verbonden geweest met die van de familie Chaix. Bertrand Chaix en zijn vrouw Régine vertegenwoordigen de tweede generatie in het beheer van de camping, gevestigd op de familiegronden van de Fréjussien maquis voor meer dan 60 jaar.

60-ans-colombier

1950's

malpasset

1957De maquis

De familie Chaix kocht een perceel van wat hier de maquis werd genoemd: verwaarloosd land, ongeschikt voor teelt. In de vlakte van Reyran, beneden, werden perzikbomen gekweekt, vandaar de bijnaam La Vallée Rose.

maquis

1959Malpasset

In december 1959 liet de ramp in Malpasset zijn sporen na op Fréjus. Het falen van de dam heeft zwaar verlies aan mensenlevens veroorzaakt en de stad en haar omgeving zijn verwoest. Het Domaine du Colombier is geen uitzondering, maar voor de tweede keer speelt het voorgebergte waar het restaurant zich vandaag bevindt een beslissende rol: sommige medewerkers van het Domaine die het verre gebrul van de modder horen, denken meteen dat het alleen van de dam kan komen! Zonder een seconde te verspillen zullen ze hun toevlucht zoeken op de top van de heuvel! Ze zullen, verbijsterd en hulpeloos, toekijken hoe de moddergolf sindsdien berucht is. Veilig en wel hebben ze het te danken aan hun snelle deductie en aan het feit dat ze aan de voet van dit voorgebergte hebben gewoond. Al tijdens de oorlog van 40, de plaats was een van de hoogste punten van de vlakte, met vrij uitzicht op de zee, hadden de Duitsers er een van hun strategische posities van gemaakt door een bunker te vestigen.

1960's

1963 Archive piscine resto-r

19624-sterren camping

De familie Chaix, eigenaar van het landgoed, besloot het beroemde verlaten land te exploiteren door een van de eerste4-sterrencampings in de Var in Fréjus te creëren. Innovatief idee althans op dat moment! Wegen worden ontwikkeld, onderhouden en kleine stenen muren worden gebouwd, zodat de percelen worden afgebakend terwijl de topografie van het land wordt gevolgd. Het typische mediterrane karakter van de site wordt bewaard en onderhouden.

1963 camping tentes et caravanes
1963 esplanade

1970's

1975 - Archive vue aérienne 76

1975Nieuw zwembad

Een nieuw zwembad van 30 x 20m is gebouwd tot grote vreugde van de gasten. In de volgende jaren zal de familie die eigenaar is van het Domaine du Colombier, een 4-sterren camping in de Var in Fréjus, doorgaan met het verbeteren van diensten en infrastructuur, en meer en meer investeren in luxe stacaravans in de beste fabrieken volgens specificaties die specifiek zijn voor het etablissement.

2000's

2012-Lagon

2012Grote investeringen

de familie-eigenaar van het Domaine du Colombier in Fréjus 4-sterren camping in de Var beslist over grote investeringen die meer dan 4 000 000 € HT zullen kosten:

  • Lagune van 3600 m² met glijbanen, rivierstromingen, leuk peuterbad, gratis ligbedden beschikbaar. Vers water verwarmd door warmtepompen.
  • Balneotherapie van 1500 m², waarvan 600 m² verwarmd water, uitgerust met aquafiets, aquaelliptische trainer, aquatrekking, meerdere hydrojets, lumbale massageplein, plantaire geisers, anatomische banken, 2 zwembanen, 2 jacuzzi’s ®, een ondergedompeld strand, cardiotrainingsruimte en gratis ligbedden beschikbaar.
  • Prachtige spa bestaande uit verschillende hutten, waaronder een duo, een hamam, een hydro-actieve massagetafel, een kruidentheesalon en een nagelbar. Sfeer gewijd aan dromen en verre reizen om beter te ontsnappen aan een magisch welzijn.

Tegelijkertijd wordt sinds 2004 jaarlijks minimaal € 500.000 exclusief BTW geïnvesteerd op Domaine du Colombier.

2012-Balneo-aqua-coaching-Colombier
2012-Spa-Club-Colombier
DOmaine du COlombier-min

2013 tot 2023Uitbreiding van de camping

  • In 2013 hebben we de ingang van het Domaine volledig gerenoveerd. Het was ook de creatie van de eerste Premium wijk van de camping “le Malibu”, waarvan elk huisje is uitgerust met de Jaccuzi.
  • Tussen 2017 en 2021 kwamen er nog drie premiumdistricten bij.
    In 2022 had het bistronomische restaurant La Paillote recht op een renovatie en heruitvinding.
  • Tot slot, in 2023, is het hoofdrestaurant van camping Le Panoramique vernieuwd. We creëerden ook twee Padels-banen, een enkelspel en een dubbelspel.
2023-60-ans-colombier

2023Onze 60 jaar!

Vandaag, bijna 60 jaar later, behoort Le Domaine du Colombier tot de mooiste en meest luxueuze outdoor etablissementen aan de Côte d’Azur. Seizoen na seizoen verzamelt een team vol talent en motivatie zich rond de familie Chaix en werkt hand in hand om zijn geschiedenis en waarden met vakantiegangers te delen … Om zo je mooiste reisherinneringen te creëren.

Wees klaar, voor dit zestigste seizoen, aan je zijde, dat vol verrassingen, gelach, glimlachen en herinneringen belooft te zijn!

merci
Ontdekken Het domein

Vandaag