STADSBEZOEKEN

De Azurenkust, een regio met vele gezichten

De Azurenkust heeft zijn bekendheid voor een stuk te danken aan de vele beroemdheden die er gewoond hebben en straalt vandaag een beeld uit van glamour en glitter. Langs de kust liggen wereldberoemde mondaine badplaatsen als Nice, Cannes en Monaco. De oude vissersdorpjes zijn veranderd in toeristische bestemmingen met aangelegde stranden en allerlei zomerse activiteiten, restaurants en Provençaalse marktjes. In de bekende haven van Saint-Tropez liggen indrukwekkende luxejachten aangemeerd en in Cannes lopen de grootste wereldsterren elk jaar de rode loper op tijdens het filmfestival.

Toch is de Azurenkust ook een regio waar heel wat plaatsen hun aloude charme hebben weten te bewaren, ver weg van de luxe en opzichtigheid. In het binnenland van de Var ervaart u in de kleine dorpjes nog steeds dat unieke Provencegevoel

Colombier-region-visites-citadines-bloc1-petite-plage-frejus

Fréjus

De badstad bij uitstek

Fréjus is een stad met een bijzonder rijke geschiedenis die grenst aan Saint-Raphaël. Overdag en ’s avonds is het er heerlijk wandelen over de promenade langs de Middellandse Zee.

De kustlijn van Fréjus is een tiental kilometer lang en behoort met zijn vele stranden en inhammen tot de mooiste van Frankrijk.

Neem ’s ochtends zeker een kijkje op de marktjes waar lokale producenten de talloze smaken van het zuiden aan de man brengen. Zowel aan het strand als in het hart van de stad zult u werkelijk van alles willen proeven.

’s Namiddags is het heerlijk vertoeven op de aangelegde stranden of kunt u een bezoekje brengen aan recreatiedomein François Léotard. In dit gebied van 135 hectare aan het strand kunt u volop genieten van de zon of lekker fietsen in de beschermde natuurlijke omgeving.

’s Avonds gaat het richting de haven van Fréjus voor een lekker glas of een verrukkelijke maaltijd in een van de vele restaurantjes.

Is de nacht nog jong en hebt u zin om meer te ontdekken? Slenter dan langs de kraampjes van de avondmarkt of geniet van het vuurwerkspektakel dat tijdens het seizoen regelmatig te bewonderen valt

Colombier-region-visites-citadines-bloc1-grande-port-frejus
Colombier-region-visites-citadines-bloc2-petite-nice

GROTE STEDEN

Ontdek de charme van de grote steden aan de Azurenkust

Wat zou een vakantie in vijfsterrenresort Domaine du Colombier zijn zonder een bezoek aan de bruisende steden van de Azurenkust?

Saint-Tropez zal u betoveren met zijn steegjes, zijn Place des Lices, zijn citadel, zijn luxueuze boetiekjes en zijn beroemde haven, waar indrukwekkende jachten liggen aangemeerd.

Op zo’n 35 km van Le Domaine du Colombier ligt Cannes met zijn wereldberoemde promenade: de Croisette! Aan het Palais des Festivals, waar jaarlijks het internationale filmfestival plaatsvindt, waant u zich een echte ster wanneer u de trappen met de beroemde rode loper oploopt.

Even verderop dompelt de stad Grasse, hét wereldcentrum van de parfums, u onder in de heerlijkste geuren. Beroemde parfumeurs openen er hun deuren en wijden u in in de geheimen van hun vak.

Nice, de grootste stad aan de Azurenkust, beschikt over een prachtig oud stadscentrum, grote winkelstraten en de beroemde Promenade des Anglais langs de kust, waar u kunt genieten van het uitzicht over de Middellandse Zee.

Even verderop, dicht bij de Italiaanse grens, ligt de beroemde rots van het prinsdom Monaco. Het Prinselijke Paleis, het casino van Monte-Carlo en het Hôtel de Paris zijn absolute musts wanneer u een bezoek brengt aan Monaco.

Colombier-region-visites-citadines-bloc2-grande-saint-tropez
Colombier-region-visites-citadines-bloc3-petite-village-provencal

PROVENÇAALSE DORPEN

De Provençaalse levenskunst

Trek op verkenning naar de charmante dorpjes van de Provence, zoals Saint-Paul de Vence, waar beroemdheden komen herbronnen in hun Provençaalse woning binnen de wallen van deze middeleeuwse plek.

In de vele authentieke, kalme en goed bewaard gebleven dorpjes ontdekt u wat leven als God in Frankrijk echt betekent.

Ramatuelle is een mooi voorbeeld op een boogscheut van de golf van Saint-Tropez. Het ligt tegen de flank van een heuvel midden tussen de wijngaarden en bossen.

Ook de dorpjes van de Verdon zijn het bezoeken waard in de Var, net als de hooggelegen ‘villages perchés’ van het Pays de Fayence, op minder dan een half uur rijden van vakantieresort Domaine du Colombier. Slenter door de straatjes, houd halt op het dorpsplein en geniet van een lekker glas onder begeleiding van de zoemende cicaden.

Colombier-region-visites-citadines-bloc3-grande-saint-paul-de-vence