OP DE GRENS VAN LAND EN ZEE

Bewonder de schoonheid van de Azurenkust

De goudgele zandstranden van Fréjus/Saint-Raphaël, een turquoise zee, idyllische landschappen, de streling van de zon op uw huid: de Azurenkust is een waar paradijs.

Maak gebruik van uw vakantie in de Var op vijfsterrencamping Domaine du Colombier, op 4,5 km van de zee en de stranden van de baai van Fréjus/Saint-Raphaël, om op verkenning te trekken langs de Azurenkust. Doordat het ‘Conservatoire du littoral’ heel wat gebieden beschermt, bent u omgeven door prachtige natuur met een zeer gevarieerde fauna en flora.

Als u de kust verlaat, heeft het binnenland prachtige authentieke dorpjes voor u in petto die vaak niet zo toeristisch zijn, maar de Azurenkust eens zo aantrekkelijk maken. Met uw vijfsterrenresort aan de Azurenkust als vertrekpunt ontdekt u de heuvels, bossen en valleien van de zuidelijke Alpen en de mooie, ongerepte natuur van de regio

Colombier-region-terre-et-mer-bloc1-petite-plage-sable

STRANDEN VAN FRÉJUS

De badstad bij uitstek

De mooie zandstranden van Fréjus strekken zich uit over een lengte van 8 km tussen Saint-Raphaël en Saint-Aygulf en zijn een echte must tijdens uw vakantie in de Var. U geniet er met z’n tweetjes, met vrienden of met het hele gezin van heerlijke momenten onder de warme zon van de Azurenkust.

Wandel gezellig langs de zee op enkele minuten rijden van vijfsterrencamping Domaine du Colombier en werk aan uw kleurtje op het Plage du Pacha, dat uitkijkt op Saint-Aygulf. Dicht bij recreatiedomein François Léotard in Fréjus ligt het Plage de Port-Fréjus, dat bijzonder geliefd is bij gezinnen. Het Plage du Capitole, vlak bij de restaurants en winkels in het centrum van Fréjus, beschikt over een watersportcentrum. Het dichtst bij het hart van Fréjus bevinden zich het Plage de la République en het Plage des Sablettes, met ook enkele private gedeeltes

Colombier-region-terre-et-mer-bloc1-grande-plage
Colombier-region-terre-et-mer-bloc2-petite-littoral-sentier

KUSTPAD

Wandelen langs de Middellandse Zee

Van Saint-Aygulf tot Agay kunt u langs de rotskust van de Var heerlijk wandelen op de prachtige ‘chemin des douaniers’. De strandjes, kreekjes en kliffen wisselen elkaar af en bieden de perfecte gelegenheid om in alle rust te genieten van de Middellandse Zee.

Geniet met volle teugen van de schoonheid en de contrasten van de kust en de intense kleurenpracht van de landschappen tijdens uw vakantie in Fréjus. Hier beleeft u een fantastische namiddag en ontdekt u telkens weer nieuwe verborgen baaitjes en inhammen, de ene nog mooier dan de andere

Colombier-region-terre-et-mer-bloc2-grande-littoral
Colombier-region-terre-et-mer-bloc3-petite-grimaud

SCHEER HOGE TOPPEN

Ervaar de Azurenkust op een andere manier

Enkele kilometers landinwaarts zit u meteen volop in de natuur. Prachtige landschappen glijden voorbij: uitgestrekte valleien, prachtige bossen en adembenemende heuveltoppen. U wandelt langs watervallen en azuurblauwe rivieren.

En langs de bergflanken liggen dorpjes genesteld waar de tijd wel lijkt stil te staan. Op de kleine dorpspleintjes spelen de lokale bewoners vol passie hun ‘jeu de boules’. U verdwaalt in de kronkelende straatjes en valt voor de onweerstaanbare charme van de aloude natuurstenen gebouwen. In het hoog- en middelhoog gelegen binnenland van de Var leert u het lokale patrimonium en de specialiteiten van deze streek kennen en komt u ten volle tot rust.

Colombier-region-terre-et-mer-bloc3-grande-montagne
Colombier-region-terre-et-mer-bloc4-petite-eau-verdon

Gorges du verdon

Op ontdekking in de grootste kloof van Europa

Uw vakantie op een vijfsterrencamping in de Provence vormt de ideale gelegenheid voor een uitstap naar een verbluffend landschap met heerlijk zwemwater … De hoogvlakte met de beroemde Gorges du Verdon bevindt zich op slechts anderhalf uur rijden van vijfsterrencamping Club Colombier.

De grootste kloof van Europa belooft een onvergetelijke ervaring te worden. Onderweg ontdekt u kleine Provençaalse dorpjes als Moustiers Sainte-Marie, dat beroemd is om zijn aardewerk. Vanaf vijfsterrencamping Club Colombier verkent u met de bus of uw eigen vervoer de prachtige natuur van de Gorges du Verdon.

Colombier-region-terre-et-mer-bloc4-grande-panorama-verdon