Culture

Op vakantie in Fréjus is cultuur synoniem met plezier

Met zijn zachte klimaat, prachtige stranden, Provençaalse dorpjes en historische en culturele patrimonium is de Azurenkust een van de populairste vakantiebestemmingen.

In Frankrijk hoeft de Azurenkust op cultureel vlak enkel Parijs te laten voorgaan. De streek is bovendien bijzonder authentiek en beschikt over een patrimonium dat vaak duizenden jaren oud is.

In de omgeving van vijfsterrenresort Domaine du Colombier in de Var zijn tal van musea, galerijen en tuinen te ontdekken.

Moderne, expressionistische, klassieke of hedendaagse kunst: maak kennis met de culturele rijkdommen van deze regio, van Draguignan tot Nice. Heel wat kunstenaars brachten een deel van hun leven in de Provence door en produceerden er absolute meesterwerken. Bovendien hebben een aantal beroemde weldoeners het regionale patrimonium flink uitgebreid

img-frejus-02

Fréjus

Stad van kunst en geschiedenis

Bewonder de Romeinse overblijfselen in Fréjus. Het amfitheater, de aquaduct en het Romeinse theater liggen op slechts enkele minuten van camping Le Domaine du Colombier en voeren u mee naar de oorsprong van deze eeuwenoude stad.

Ontdek in het historische centrum van Fréjus de bedrevenheid van de lokale vaklui tijdens de themawandeling ‘Circuit des Métiers d’Art‘ en maak kennis met hun aloude tradities.

In de Notre-Dame-de-Jérusalemkapel, die ook de Cocteaukapel wordt genoemd, kunt u het werk bewonderen van de Franse kunstenaar Jean Cocteau.

De Bisschoppelijke wijk van Fréjus in het centrum van de stad omvat verschillende middeleeuwse monumenten, waaronder een klooster met een schildering waarop honderden al dan niet realistische mensen, dieren en vreemde wezens te zien zijn.

Tijdens uw uitstapjes is het heerlijk slenteren op deze plaatsen met hun rijke geschiedenis, op slechts enkele minuten van vijfsterrencamping Domaine du Colombier

img-frejus-01
img-fayence-02

Pays de Fayence

De villages perchés

In Les Alpes de Haute Provence, op slechts een half uurtje van de steden Fréjus en Saint-Raphaël, liggen de negen ‘villages perchés’ van het Pays de Fayence. Vanaf hun heuveltoppen hebt u een subliem uitzicht over het oosten van de Var tot aan de glinsterende Middellandse Zee.

Bagnols-en-Forêt, Callian, Fayence, Mons, Montauroux, Saint-Paul-en-Forêt, Seillans, Tanneron en Tourrettes kunnen bogen op een bijzonder rijk cultureel en Provençaals patrimonium met een middeleeuwse uitstraling.

img-fayence-01
img-culture-02

CULTUUR EN ONTDEKKINGEN

Plan uw bezoek aan de Azurenkust

Tijdens uw vakantie in de Var in Fréjus maakt u dankzij de vele toplocaties, rondleidingen en monumenten kennis met het enorme culturele aanbod van de Azurenkust. Plan voor uw verblijf op camping Le Domaine du Colombier dus zeker een bezoek aan een aantal opmerkelijke trekpleisters, zoals de abdij van Lérins op het eiland Saint-Honorat, de Russisch-orthodoxe kathedraal van de Heilige Nikolaas in Nice, het Picassomuseum in Antibes of het Musée de l’Annonciade in Saint-Tropez.

De medewerkster van het infopunt in vakantieresort Domaine du Colombier, voor wie de Provence een echte passie is, helpt u graag met het uitstippelen van excursies met de bus, de boot of uw eigen vervoer.

Ontdek de culturele toppers van de Azurenkust geselecteerd door vijfsterrencamping Domaine du Colombier in Fréjus tijdens uw volgende vakantie in de Var.

img-culture-01