STADSBEZOEKEN

Fréjus

Colombier-fiche-activites-citadines-frejus-bloc1-petite

Fréjus

Stad van kunst en geschiedenis

Fréjus heette tijdens de oudheid Forum Julii en was een van de meest welvarende steden van het Romeinse rijk. Ontdek de geschiedenis van deze eeuwenoude stad met zijn rijke historische patrimonium die ooit tot de belangrijkste havens van de Middellandse Zee behoorde.

Het amfitheater, de aquaduct en het Romeins theater zijn maar enkele van de overblijfselen uit lang vervlogen tijden. Een interessante locatie in de buurt is de Malpassetdam, die instortte tijdens de jaren vijftig en zo een grote ramp veroorzaakte.

Vandaag kunnen de resten van de dam bezocht worden na een mooie wandeling door de omringende natuur. Fréjus beschikt ook over een fantastische wandelpromenade aan zee, met tal van bars en restaurantjes waar u heerlijk kunt eten en drinken. In Port Fréjus weerklinkt het typische geluid van scheepsmasten in de wind.

Het vlakbij gelegen recreatiedomein François Léotard is dé plek om te ontspannen, te genieten en allerlei activiteiten te beoefenen. Deze voormalige luchtmachtbasis werd omgetoverd tot een leuke bestemming voor het hele gezin.

Afstand van Le Colombier: 0 km
Colombier-fiche-activites-citadines-frejus-bloc1-grande