Het vakantiepark domaine du Colombier, in het hart van de gouden driehoek van de Provence, biedt u de mogelijkheid om zowel te genieten van de stranden van de Côte d’Azur als van het achterland van Zuid-Frankrijk.

Gelegen tussen Cannes en Saint-Tropez op 4,5 km afstand van de zandstranden van de baai van Fréjus Saint-Raphaël, heeft het vakantiepark Domaine du Colombier een uitstekende ligging om de Provence te ontdekken.

Monaco, Nice, Antibes, Cannes, Saint Raphaël, Sainte Maxime, Port Grimaud … zijn een van de vele te bezoeken dorpjes langs de kust. Saint Paul de Vence, Grasse, Fayence, Roquebrune-sur-Argens, Tourtour, Cogolin, Ramatuelle … maken deel uit van de geweldige dorpjes van het achterland. Iets verder vind u de Gorges du Verdon en de diepste kanyons van Europa die veelbelovende excursies waar sport, vrije tijd, tradities en streken samenkomen.

De medewerker van het Toeristisch infokantoor van het vakantiepark Domaine du Colombier, gepassioneerd door de Provence, helpt u met het samenstellen van uw boot of bus excursies of met uw eigen voertuig.

Fréjus

Categorie(ën):
Port Fréjus

Domaine du Colombier ligt in Fréjus, op 2,5 km van het stadscentrum van Fréjus en 4,5 km van de stranden.

Een romeinse stad en echte badplaats; Fréjus is aan de ene kant een stad vol kunst en cultuur maar aan de ander kant net zo goed toegankelijk voor het toerisme dat gebaseerd is op de vele charmes van de zee en sport.

 

Lees meer

Halverwege tussen Cannes en Saint-Tropez, op 1 uur afstand van de Italiaanse grens; Fréjus is bereikbaar via de Route Nationale 7, Autoroute 8, een treinstation en het vliegveld van Nice Côte d’Azur. Grensstad van Saint Raphaël!

Geschiedenis

Een romeinse stad en echte badplaats; Fréjus is aan de ene kant een stad vol kunst en cultuur maar aan de ander kant net zo goed toegankelijk voor het toerisme dat gebaseerd is op de vele charmes van de zee en sport.

Dankzij haar geografische ligging zal Fréjus voor u het startpunt zijn voor een ontdekkingstocht door het zuiden van Frankrijk. De stad telt vandaag de dag 40 000 inwoners en biedt een groot scala aan activiteiten. De geschiedenis van Fréjus, net als die van de Provence, wordt door de vele invallen van de Sarrazins tussen de VIIe en IXe eeuw, in diverse tijdperiodes verdeeld. Meerdere malen werd het door de romeinse legioenen met de grond gelijk gemaakt. In 49 heeft Julius Ceasar, terwijl hij de Aurélieense weg, de verbindingsweg tussen Rome en Spanje, volgde, de stad gesticht onder de naam Forum Julii (de markt van Julius) en liet de haven uitgraven die hij Claustra Maris (de grendel van de zee) noemde. Hij maakte er één van de belangrijkste havens van de Middelandse Zee van, maar beetje bij beetje, met het verloop van de tijd, door het vele zand dat op het land achterbleef, werd de stad van de zee gescheiden.

Wandelingen en bezoeken:

Vanwege het verleden kent het Forum Julii vele Romeinse resten zoals het romeinse amfitheater, de Gouden Poort, het aquaduct en diverse archeologische opgravingen. Recenter zijn de kathedraal, de kapel van Jean Cocteau, de Aurélieense villa, het Aurélieense park … Al naar gelang het seizoen bruist de cultuur vandaag de dag net als vroeger met tentoonstellingen, theatervoorstellingen, klassieke muziek … Om de tradities in ere te houden worden door diverse steden verschillende activiteiten georganiseerd waaronder de Bravade in Fréjus. In Fréjus zijn de romaanse en gothische kunst voor eeuwig met elkaar verbonden: de huizen in het dorp, met de daken voorzien van oude dakpannen en de muren in diverse okertinten, gaan prima samen met de totaal vernieuwde en gemoderniseerde haven. Het design met neoclassicistische kenmerken van de haven van Fréjus en de kleuren uit de Provence geven de haven een apart uiterlijk. Het is mogelijk 750 boten te plaatsen in de haven; de mooiste stranden met het fijnste strand liggen langs de gehele kust van de Côte d’Azur. In een vakantie accommodatie in Zuid-Frankrijk op Domaine du Colombier geniet u van Fréjus, zijn stranden, zijn sport, en de Base Nature …

De stad, zich terdege bewust van haar natuurlijke erfgoed vanaf het Esterelgebergte tot aan de kustrand, stelt alles in het werk om de natuur te beschermen, maar wil ook openstaan voor vele sportieve activiteiten.
Hiertoe behoort ook de Roc d’Azur die bekend staat als de belangrijkste mountainbike wedstrijd van de wereld waar sporters uit de hele wereld aan meedoen. Een van de mooiste wandelingen die er bestaat in de omgeving is die langs de helaas beroemd geworden stuwdam van Malpasset. In 1959 is de stuwdam doorgebroken en al het water heeft de vlakten van Fréjus overspoeld en heeft daarbij voor duizenden doden gezorgd. Het pad langs de stuwdam is begroeid met de flora die ook op de kleine heuvels aangetroffen wordt zoals heesters, naaldbomen, eikebomen, aardbeiplanten.


Vrije tijd en cultuur

U hoeft slechts een ding te onthouden: wat u niet in Fréjus zelf aantreft, vindt u in ieder geval in de directe omgeving. U kunt aan allerlei watersportactiviteiten meedoen en dankzij de zachte weersomstandigheden kunt u van maart tot oktober buitensporten beoefenen. Zeilvereniging Fréjus (catamaran, optimisten, windsurfen), Duikvereniging CIP in Port Fréjus: Diepzeeduiken: Wrakstukken, reservaat, koraal, nachtduiken, snorkeltocht met zwemvliezen en zwembril.

Base nature

Tussen Fréjus en Saint-Aygulf, een schitterende omgeving van 150 ha waarvan 1200 m langs de kust. Uitgerust met sportterreinen: voetbal, volleybal, basketbal, rollerschaatsen, skaten, mountainbiken, speeltuinen voor de kleintjes, geasfalteerde wegen voor lange fiets- en wandeltochten. Een omgeving waar uw vitaliteit weer zal opleven. Leve de Openlucht!

Cannes

Categorie(ën):
lecolombier-cannes-frejus

Op 35 km afstand van Domaine du Colombier

Cannes is de tweede Franse stad wat congressen betreft (het Palais des Festivals herbergt 150 tentoonstellingen per jaar), een belangrijk centrum voor watersporten en het operationele centrum voor de satelliten van de Alcatel Space Division. De Croisette, de tuinen en het Palais des festivals nodigen u uit om de charmes van Cannes te ontdekken. Op het vakantiepark aan de Côte d’Azur Domaine du Colombier in Fréjus geniet u van Cannes, zijn stranden, het Palais des Festivals en la Croisette …

Lees meer

Bereikbaar via de N7 en de A8, maar ook met de trein en vanaf het vliegveld Nice Côte D’Azur. 

Geschiedenis

Cannes dateert uit de 5e eeuw en de geschiedenis is tot aan de 19e eeuw slechts rijk aan zee-avonturen en vissersverhalen. Het ontstaat bij de ontdekking door Lord Broughan, die verliefd werd op het klimaat en het landschap, er een engelse kolonie sticht.
De reputatie van Cannes is ten eerste ontstaan vanwege de gezondheidsvoordelen die het klimaat te bieden had. De eerste mensen die aankwamen lieten er enorme villa’s bouwen en de lokale ondernemers richtten zich op de bouw van prestigieuze hotels waarvan de architectuur geïnspireerd is op de Indische en Russische paleizen; van de hotels is het Carlton het beroemdst. Tegelijk met de komst van zoveel buitenlandse gasten, verschenen ook diverse exotische planten die de beroemde mediterane kustlijn een magische uitstraling geven. Aan het begin van 1900 heeft de economie van Cannes zich heel snel ontwikkeld. De manier van leven en de zoektocht naar de goede kwaliteit van leven maken van Cannes het walhalla van de Côte d’Azur. Op het vakantiepark aan de 
Côte d’Azur Domaine du Colombier in Fréjus geniet u van Cannes, zijn stranden, het Palais des Festivals en la Croisette …

Vrije tijd en Cultuur

Een ochtend in Cannes brengt u op de markt van Forteville waarna u uw boodschappenmand vult en in de Rue Meynadier waar de winkels hun koopwaar uitgebreid op de stoep uitstallen. Hier heerst een sfeer die nergens anders voorkomt. ’s Middags kunt u flaneren langs de luxueuze winkels en galeries in de Rue d’Antibes. De beroemde boulevard langs de kust. La Croisette, kunt u niet missen; hier liggen de grote paleizen en het Palais des Festivals, met de diverse palmsoorten en een overdaad aan bloemen. Aan beide uiteinden van de boulevard ligt een haven waar u de mooiste jachten kunt bewonderen. Voor nog meer kijkplezier kunt u een bezoek brengen aan de Villa Domergue met haar tuinen, geïnspireerd door Italië. Liefhebbers kunnen een bezoek brengen aan de Russische Orthodoxe kerk van St Michel Archange, de kerk van Saint Georges, een voorbeeld van de Engelse religieuze architectuur, de Bellinikapel (italiaanse stijl en barok). Het museum van de zee, gelegen in het Fort van het eiland Sainte Marguerite en de abdij van Notre Dame de Lérins nodigen u uit om een tocht langs de eilanden van Lérins te maken, die tegenover Cannes gelegen zijn. Vanwege de reputatie van een elegante stad, trekt Cannes de Jet Set aan. Het Internationale Filmfestival is hier helemaal ingeburgerd en profiteert ook van de reputatie van Cannes. De Jumping, een paardenwedstrijd en diverse golfwedstrijden vullen de activiteitenkalender. De nachten in Cannes zijn rijk aan diverse verleidingen: casino’s, disco’s, theaters, grand café’s en muziekoptredens …

Cannes is de tweede Franse stad wat betreft congressen (het Palais des Festivals herbergt 150 tentoonstellingen per jaar), een belangrijk centrum voor watersporten en het operationele centrum voor de satelieten van de Alcatel Space Division.

Vrije tijd en sport

Golf, tennis, en watersporten zijn ruimschoots vertegenwoordigd. Op het vakantiepark aan de Côte d’Azur Domaine du Colombier in Fréjus geniet u van Cannes, zijn stranden, het Palais des Festivals en la Croisette … 

Saint-Tropez

Categorie(ën):
la-region-saint-tropez

Op 35 km afstand van Domaine du Colombier

Wereldwijd bekende kleine haven, Saint-Tropez zal u charmeren met zijn kleine straatjes, la place des Lices, het fort, zijn luxe boutiekjes … en dat terwijl de yachts in de haven u versteld doen staan! Op het vakantiepark aan de Côte d’Azur bij Domaine du Colombier in Fréjus geniet u van Saint-Tropez, zijn stranden, de haven, het fort …

Lees meer

Bereikbaar via de A8 en voorts verder via de kustweg, bevindt zich tussen Toulon en Cannes.

Geschiedenis: Wat een geschiedenis schuilt zich achter deze stad!

De geschiedenis heeft vanaf de Phocéens, de Romeinen en tot aan de legende van de ridder Torpès, de christen waarvan het onthoofde lichaam op de oever vlakbij de haven strandde en waarnaar Saint-Tropez vernoemd is, bijgedragen aan de mythe rondom de stad. Tussen de VIIe en IXe eeuw heeft de kleine haven de overheersing van de Sarrazins overleefd die uiteindelijk tot 980 zou duren, de datum waarop Guillaume de Eerste, Hertog van de Provence, de plaats van het juk bevrijdde en het Château Suffren gebouwd heeft. Daarna waren het de Barbaarse piraten die het geplunderd hebben en in 1470 werd de wederopbouw ervan toevertrouwd aan 21 Genuaanse families. Saint-Tropez wordt voor een groot deel een republiek tot aan 1672. Onder het koningschap van Lodewijk XVI werden de Baljuw Pierre André van Suffren, leider van de vloot en iets later de Generaal Allard, ondergeschikte aan Napoleon, de eerste beroemde inwoners van Saint-Tropez. In 1860 is “La Reine des Anges”, een driemaster van 740 ton, parel van de handelsvloot, in Saint-Tropez gebouwd. Door de eeuwen heen hebben de inwoners een succesvolle economie opgebouwd: visserij, scheepswerven, landbouw en vandaag de dag het toerisme. De kleine havenstad met internationale reputatie telt slechts 5 900 inwoners op een oppervlakte van 1 117 hectares. In het centrum van de stad varieert de prijs voor een m² tussen de € 2 150 en € 3 900. De allermooiste villa’s bevinden zich in de driehoek van de Baai des Cannebiers, de punt van Rabion en de Cap des Salins. Daar betaalt men zo’n € 1 525 000 voor een huis.

Vrije tijd en cultuur

Een bezoek aan Saint-Tropez betekent flaneren door kleine straatjes waar historische gebouwen naast winkels met de nieuwste modecollecties liggen. Alles in het licht dat schilders als Matisse en Marquet zo aantrokken toen ze in het atelier van Paul Signac gingen werken. Vanaf de hoger gelegen citadel overziet u de hele baai terwijl u tussen loslopende pauwen wandelt. In mei duurt la Bravade drie dagen: dit religieuze en militaire feest wordt gevierd om de eenheid en herinneringen van de inwoners van Saint-Tropez te benadrukken. In het hoogseizoen liggen langs de kades de allermooiste jachten van de Middelandse Zee aangemeerd. En wie kent niet de stranden van Pampelonne, Bouillabaisse (waar zich een restaurant bevindt dat voortreffelijke vissoep serveert), les Graniers, les Cannebiers, les Treilles de la Moutte … die zich over bijna 5 kilometer uitstrekken en waar de hele Jet Set vertoeft? In de maand mei volgen de folkloristische feesten en de Bravades elkaar op voordat de Saint-Tropez Golf Cup begint. In juni komen tijdens de Saint-Tropez Rolex Cup alle beroemde 12 meter zeilboten bij elkaar; aan het eind van juli is het tijd voor de Riva Runnabout Cup met Carlo Riva die normaal gesproken zelf ook aawezig is; alle dromen worden werkelijkheid bij het zien van de meest prestigieuze en perfect onderhouden Rivas. Aan het einde van augustus wordt de Salon des Antiquaires georganiseerd die meer en meer bezocht wordt. De herfst kondigt zich aan ten tijde van de Saint-Tropez Polo Masters die zich afspeelt op de vlakte van Gassin. Van eind september tot begin oktober is de grote samenkomst van oude en moderne zeilboten, waarbij de voormalige Nioulargue omgedoopt tot Les Voiles de Saint-Tropez, de nieuwe editie viert van La Menorca Saint-Tropez Mahon.

Vrije tijd en sport

Van het huren van boten tot jet ski’s naar een tennisbaan of een golfbaan, geen enkel probleem: in Saint-Tropez zult u uw hart kunnen ophalen. Op het vakantiepark aan de Côte d’Azur bij Domaine du Colombier in Fréjus geniet u van Saint-Tropez, zijn stranden, de haven, het fort …

Saint-Paul de Vence

Categorie(ën):
la-region-vence

Op 62 km afstand van Domaine du Colombier

De charmante kleine straatjes, de stadsmuren, de kunstateliers, de musea (waaronder fondation Maeght), de provençaalse winkeltjes, de tuinen, de geweldige uitzichten maken van Saint-Paul de Vence één van de mooiste dorpjes van de Provence. De mooie plaats, het ontspannen leven en zijn exceptionele lichtinval hebben velen artiesten, schrijvers en bekende schilders geïnspireerd. Zeker te ontdekken!

 

Lees meer

In het departement Alpes-Maritimes, autoroute A8, gelegen tussen Cannes en Nice landinwaarts; bevindt zich op 12 km van het vliegveld van Nice Côte d’Azur.

Geschiedenis

Na de invasies, door de Sarrazins gelieërd met de Bourguignons, overleefd te hebben, bevrijdde Guillaume, Hertog van de Provence, aan het einde van de Xe eeuw het land. Het land van Vence werd door twee families verdeeld: de Reillane-Vence en de Orange-Mévouillon. De familie Reillane woont in Vence, Gattières en Gaude en zal daar ongeveer een eeuw blijven. Vervolgens wordt de Provence in 1382, na de dood van Koningin Jeanne, verdeeld door 2 pauzen en 2 families: de Angevins en de Duras. Saint Paul en Nice hebben de kant van de familie Duras gekozen terwijl de regio van Grasse die van de familie Anjoux kiest. Het land werd verwoest door oorlogen.
In 1480 werd het de hoofdplaats waardoor het een zekere autonomie verkreeg. In het ritme van de geschiedenis van Frankrijk overleeft Saint-Paul de Vence vervolgens de oorlogen met de buurlanden als een grensplaats. De stad verdwijnt een beetje in de vergetelheid als Napoleon III het huidige departement van de Alpes Maritimes opricht. Na de eerste wereldoorlog zorgen gerenommeerde artiesten ervoor dat Saint-Paul beroemd wordt. In een vakantie accommodatie in Zuid-Frankrijk op Domaine du Colombier in Fréjus geniet u van Saint-Paul de Vence, zijn pittoreske straatjes, zijn lifestyle, de fondation Maeght …

Vrije tijd en Cultuur

In het dorp wonen vandaag de dag ongeveer 3000 inwoners, het is er goed toeven en u kunt er mooie wandelingen maken. Uw passen nemen u vervolgens mee langs de bolwerken waarvandaan u een schitterend uitzicht op de hele kust heeft, vervolgens loopt u langs de kapel van Sainte-Michel opgericht in 1480. Een beetje verder vindt u de Porte D’Italie en haar 2 bastions, vervolgens volgt u het pad rondom het hof van Saint-Claude en daar vindt u de oude broodoven. Daarvandaan vervolgt u uw weg langs het hof van Sainte Trinité die u brengt naar la plate-forme du Barry de Flory en naar het hof van Saint Sébastien. De noordelijke verdediging van Saint Paul heeft ook de vorm van een hof tussen 2 bastions. 

De vierkante toren die daar staat fungeerde als gevangenis. In het noordwestelijke bastion, achter het hof van Sainte Claire bevond zich de Pignatère, de oude pottenbakkerij. Net daarvoor bevindt zich de noordelijke poort van de stad waar u de resten van het eerste bolwerk van voor de XVe eeuw zult aantreffen. Aan de oostelijke zijkant van het bastion steekt de loop van een kanon naar buiten. Ten zuiden zult u een aaneenschakeling van hofjes en plate-formes tot aan het zuidwestelijke bastion zien. U komt vervolgens langs het gemeentehuis dat in een bastion uit de XIVe eeuw gelegen is en u loopt door tot aan de kerk die dateert uit de XIIe eeuw en waarin beroemde doeken worden tentoongesteld samen met een groot aantal reliquieën.

Het bezoek aan de kleine kapelletjes is de kans om een lange wandeling te maken vanaf de heuvel. Passe-Prest tot aan de weg La Colle. U keert weer terug in het dorp om te flaneren door de kleine straatjes: het mooiste gebouw is dat van de Barcillon maar overal zullen de kleine straatjes en binnenplaatjes, fonteinen en stenen huizen u betoveren. Op het plein van La Grande Fontaine werd onder het bewind van Charles III de zaterdagmarkt gehouden en voor het Café de la Place worden vandaag de dag de mooiste jeu-de-bouleswedstrijden gehouden. Het bezoek aan Saint Paul zal bekroond worden met een bezoek aan de Fondation Maeght.

André Malraux richtte deze stichting, die gebouwd is naar plannen van de latijns-amerikaanse architect José-Luis Sert, rekening houdend met de oorspronkelijke topografie van de plaats, op 28 juli 1964 op. De kunstenaars die meegewerkt hebben aan de versiering van het gebouw hebben de architect gevolgd in zijn spel van de binnen-en buitenkant: mozaïek van Chagall, beeldhouwwerken en mozaïek van Miro, mozaïek en glaswerk van Tol-Coat, een vijver en glaswerk van Ubac, samen met beeldhouwwerken van Giacometti. Het museum van de hedendaagse kunst van de stichting bezit een belangrijke collectie aan schilderijen, beeldhouwwerken, tapijten, keramiek en tekeningen.

Een vast gedeelte van de Fondation Maeght is toegankelijk voor het publiek: de bibliotheek, gastverblijven, de filmzaal … geven u de mogelijkheid uw activiteiten hier plaats te laten vinden: vergaderingen, tentoonstellingen, dansoptredens

Vrije tijd en sport 

Paardrijden, tennissen en wandelpaden zullen uw verblijf aangenamer maken. In een vakantie accommodatie in Zuid-Frankrijk op Domaine du Colombier in Féjus geniet u van een uitstapje naar Saint-Paul de Vence, zijn pittoreske straatjes, zijn manier van leven, Fondation Maeght …  

De Gorges du Verdon

Categorie(ën):
la-region-les-gorges-du-verdon

Op 76 km afstand van Domaine du Colombier

De grootste Canyon in Europa zal voor u een onvergetelijke uitstap zijn: onderweg ontdekt u de kleine Provençaalse dorpjes waaronder Moustiers Sainte-Marie, gekend voor zijn aardewerk. Op het meer van Sainte-Croix, kunt u naar gelieven kanoën en kayakken voordat u gaat raften (of hydrospeed) in de Gorges du Verdon. Sport, avontuur, sensationele vakantie in de Verdon vanaf Club Colombier, camping in de Provence.

Lees meer

Vanaf de A8 in de richting van Draguignan, Comps-sur-Artuby, rive gauche (linkeroever). De Gorges du Verdon ligt op de grensstreek tussen de departementen van de Var en Alpes de Haute Provence.  

Geschiedenis

Het Parc Régional du Verdon strekt zich uit over 180 000 hectares waartoe 44 gemeenten en 19 000 inwoners behoren. Zoals de rest van de Provence heeft ook deze omgeving na het stenen tijdperk de overheersing door de Romeinen gekend. De geschiedenis ontwikkelt zich verder onder invloed van de familie Castellane die tot 1262 over het land zou regeren. Onafhankelijk van elkaar moest elke stad zijn verdediging en overleving zelf zien te regelen. Heel moeilijk konden ze weerstand bieden aan oorlogen en epidemieën en uiteindelijk bleef er niets over dan zich over te geven aan de grotere steden. Vandaag de dag kent het land van de Gorges du Verdon, nu een beschermd gebied, een nieuwe ontwikkeling. De Gorges, met kliffen van bijna 300 meter hoog, dammen en meren, flora en fauna zijn een verademing voor iedere natuurliefhebber. De dorpen, op ijzingwekkende hoogte of op de uitgestrekte vlakten, ze zijn allemaal trots op hun tradities.
De volledige route om de Gorges du Verdon te bezoeken telt bijna 150 km. In de Provence, op camping Domaine du Colombier in Fréjus geniet u van een uitstapje naar de Gorges du Verdon, zijn canyon, het meer van Saint Croix, de avontuurlijke sporten …

Trigance

Geplaatst tegen een uitloper van het stenen gebergte; in de middagzon lijkt het dorp de oude stenen te verwarmen. Te bezoeken: het kasteel, verbouwd tot een luxe restaurant en de kerk die in de XIIe eeuw gebouwd is en waarvan de klokketoren gemaakt is van dakpannen die vernist zijn en in de vorm van schubben geplaatst zijn. En verder ook: de Moulin de Soleil: het brood wordt gemaakt van het in deze molen gemalen meel, bezoek aan de bakkerij. Feest van Saint-Roch in half augustus. Een zomer vol toneelstukken van o.a. A.de Musset, Ionesco …

Aiguines

Het privékasteel uit de Xve eeuw steekt uit boven de vlakte om het Lac de Sainte Croix heen. Het dorp heeft zijn originaliteit te danken aan de eerste industrie die daar gevestigd was: de jeu-de-boules ballen van hout werden daar gemaakt; afhankelijk van het soort spel dat er mee gespeeld werd, werden de spijkers er op een verschillende manier ingeslagen: naast elkaar voor het spel uit Lyon en in de vorm van schubben voor het spel uit de Provence. Te bezoeken: het museum van de houtdraaiers. De traditionele markt op vrijdagochtend. Pottenbakkersmarkt in half juli en de Kermis van Leer en Hout in half-augustus. Aan het einde van juni: Trail du Verdon, 120 km in drie dagen op de paden van de Gorges du Verdon. Het feest van Saint Pierre tijdens het eerste weekend van augustus.

Moustiers Sainte marie

In de Ve eeuw kwamen de monniken van de abdij van Lérins sur l’île Saint Honorat (tegenover Cannes) zich hier vestigen: het monasterium (klooster) wordt moustiers. Het dorp ondergaat een nieuwe ontwikkeling onder het bewind van Louis XIV die vanwege de algehele omsmelting van het zilver en goud, het porselein weer een nieuwe impuls geeft. Het aardewerk, het museum, de kerk en het heiligdom geven u de kans om u stap voor stap de schoonheid van dit dorp te ontdekken. Traditionele markt op vrijdagochtend.

La Palud sur Verdon

Eén van de jongste steden in Frankrijk, het bestaat alleen voor en dankzij de haken van het bergbeklimmen. Ga eens kijken bij het uitkijkpunt Les Escales naar het schouwspel van de klimmers. Op woensdagochtend vindt de markt plaats en op 15 augustus wordt het feest van Notre Dame de Valvert gevierd.

Castellane

Vroeger was dit stadje gebouwd op de berg maar door de eeuwen heen is het helemaal verwoest geraakt, alleen Notre Dame du Roc is overeind blijven staan. De vijfhoekige toren uit de XIVe eeuw ziet er stevig uit en herinnert aan hoe de grote stad er vroeger uit heeft gezien in de hoedanigheid van belangrijkste stad in de omgeving. Tegenwoordig wordt hij beschermd tegen de hoge waterstand van de Verdon door een dijk. Op zaterdagochtend heeft er een belangrijke traditionele markt plaats waar alle producten uit de Provence vertegenwoordigd zijn: kaas, honing, vleeswaren … Op de laatste zaterdag van januari viert men het feest van de bevrijding van de stad door Judith Andrau die in 1586 een einde maakte aan de religieuze oorlogen. In augustus vindt het Festival van de kunsten en folkloristische tradities uit de hele wereld plaats.

Lac de Sainte-Croix

Het is het wijdstgestrekte meer van de Gorges du Verdon. Ongeveer 10 km lang en 3 km breed. Wordt druk bevaren door kano’s, waterfietsen, surfplanken …

Vrije tijd en sport

Liefhebbers van spanning en natuur zullen het moeilijk hebben een keuze te moeten maken uit: rafting, kanovaren, parachutespringen, mountainbiken, paardrijden, vissen (met akte) op diverse forelsoorten die in de meren voorkomen …
In de Provence op camping Domaine du Colombier in Fréjus geniet u van een uitstapje naar de Gorges du Verdon, zijn canyon, het meer van Saint Croix, de avontuurlijke sporten …

Monaco

Categorie(ën):
la-region-monaco

Op 84 km afstand van Domaine du Colombier

Monaco, een stad waar luxe en schoonheid meester zijn. Het prinsenpaleis, het casino, de mooie auto’s, het oceanografisch museum, de exotische tuinen … dit zijn de juweeltjes van Monaco. Zijn pracht en praal, te ontdekken vanaf het 5 sterren vakantiepark aan de Côte d’Azur, Domaine du Colombier in Fréjus.

Lees meer

Vanuit het westen bereikbaar via de A8 – de N98 (kustroute) – N7 Vanuit het oosten via de Italiaanse snelwegen vanuit Genua en Milaan – Vanaf het vliegveld in Nice Côte d’Azur en met de trein.

Geschiedenis 

De geschiedenis van de Provence en die van Monaco zijn innig aan elkaar gelieerd. Vanaf de IVe eeuw voor Christus tot aan de Ve eeuw na Christus waren het eerst de Liguriens, vervolgens de Phenethiers gevolgd door de Romeinen die deze omgeving bezetten. In die tijd heette de haven Portus Herculis Monocci. Tot aan de Xe eeuw is het land de prooi van de overheersingen van de Sarrasins. De hertog van de Provence maakte hier uiteindelijk in 975 een einde aan. Van 1162 tot aan 1270 vestigen de Genuanen zich hier en bouwen een kasteel in 1215. In 1270 breekt in Genua een burgeroorlog uit tussen de Gibelins en de aanhangers van de paus. Als gevolg van de overwinning van de Gibelins worden de Patriciers verdreven. De leider van enkelen onder hen, François Grimaldi, genaamd Maliza, maakt zich op 8 januari 1297 eigenaar van het kasteel in Monaco. In 1342 neemt Charles Grimaldi de titel aan van de Heer van Monaco. Menton en Roquebrune maken deel uit van het landgoed van Monaco tot 1861. Het is Jean I die in 1454, in zijn testament de troonopvolging laat vastleggen: de mannelijke kinderen op volgorde van leeftijd en bij gebrek daaraan de vrouwelijke op voorwaarde dat ze hun kinderen Grimaldi zullen noemen.

In 1633 wordt de titel Prins van Monaco door de Spaanse adelstand erkend, alhoewel deze titel als sinds 1612 door Honoré II gebruikt werd. Het Verdrag van Parijs in 1814 bestempelt definitief het Prinsendom van Monaco. Met het oprichten van de Société des Bains de Mer en het Casino in 1856 wordt Monaco een echte legende. Hotels verschijnen erg snel op het plateau des Spéluges dat in 1866 tot Monte Carlo (Mont Charles is de naam van de toenmalig heersende Prins) omgedoopt is. In 1910 richt Prins Albert het Oceanografisch museum op. In 1949 bestijgt Prins Rainier de troon. Onder zijn bewind en dat van zijn vrouw Grace Kelly, getrouwd in 1956, vergaart het Prinsendom mondiale erkenning. In 1962 brengt Prins Rainier een nieuwe grondwet uit. Op 14 september 1982 overlijdt Prinses Grazia van Monaco ten gevolge van een auto-ongeluk. De hele wereld is geschokt. In 1993 wordt Monaco lid van de Verenigde Naties.

Vrije tijd en Cultuur 

Het hele jaar door biedt de kalender van Monte Carlo een diversiteit aan activiteiten. Het Toeristisch Infokantoor van het 5 sterren vakantiepark aan de Côte d’Azur, Domaine du Colombier in Fréjus helpt u met het organiseren van de mooiste uitstapjes in Monaco.  

Januari
Autoralley. Internationaal Gymnasiek Gala “Prinses Grazia”.

Februari
Internationaal Circus Festival. 

Maart
Grote opera-optredens en theatervoorstellingen wisselen elkaar af. Rozenbal.

April
Internationaal Tennis toernooi. Internationaal Spingfestival.

Mei
Grand Prix Formule 1. Internationaal bloemenwedstrijd.

Juni
Folkloristische Avonden; Tentoonstelling en ralley van en met electrische auto’s. Piano Concours.

Juli
Concerten bij het prinsenpaleis; tweejarig internationaal Antiquair festival, juweliers. Wereldkampioenschap Backgammon. 

Augustus
Internationaal vuurwerkfestival. Gala van het Monegaskisch Rode Kruis. Monte Carlo Game Fish tournament. Hamel Golf Club Beker.

September
Grimaldi Zeil Trofee. Zepter MonteCarlo Golf Pro-Celebrity. Wereldkampioenschappen Bobsleeen. Tentoonstelling van de grote waterjachten.

Oktober
Kart Cup. Monte Carlo raidiografische zeilboten kampioenschap.

November
Optredens ten gelegenheid van het Nationale Monegaskische Festival. 

December
Balletvoorstellingen, concerten en theater.

Tegenwoordig betekent een bezoek aan Monaco flaneren door de stad: langs de kathedraal, het Prinselijk Paleis (de wisseling van de wacht is om 11.55 uur), het plein van het Casino en de overvloedige tuinen, de haven, de enige voor publiek toegankelijke Japanse tuin in Europa … Maar ook de Exotische tuin waarin een groot aantal cactussoorten en andere planten te vinden zijn op een grote rotspartij, een aantal planten zijn ouder dan 100 jaar. U kunt er ook een observeringsgrot en het museum van de prehistorische antropologie bezoeken. Tijdens het Pinksterweekend is het zeker de moeite waard om de Monaco Cactus expositie te bezichtigen waarbij diverse conferenties, bezoeken en professionele verkoop op de agenda staan. U kunt Monaco niet verlaten zonder bezoek aan het Aquarium met 90 baden waarin de gehele mediterane flora en fauna alsmede enkele van de mooiste tropische soorten gehuisvestigd zijn. De zaal van de zeedieren is toegewijd aan de walvisachtigen: een skelet van een walvis van meer dan 20 meter is hier opgesteld. De zaal met als thema de zee toont de ontdekkingen die gedaan zijn, een andere zaal laat de belangrijkste organismen zien die in de zee leven waaronder een inktvis van 13 meter lang die van Prins Albert I geweest is toen deze in 1910 het museum oprichtte. In de conferentiezaal worden regelmatig wetenschappelijke congressen gehouden en er worden ook films vertoond. Voordat u uit het museum gaat moet u nog even een wandeling over het terras maken bovenop het gebouw waarvandaan u een schitterend uitzicht heeft.

Vrije tijd en sport

Alle watersporten zijn voorhanden in Monaco waarbij het parachutespringen een echte aanrader is; bootverhuur, boogschieten, tennis, squash, golf en wandelingen zijn allemaal mogelijk. Voor meer informatie, gaat u naar het Toeristisch Infokantoor van het 5 sterren vakantiepark aan de Côte d’Azur, Domaine du Colombier in Fréjus.