Marineland

Categorie(ën): ,
Marineland

Op 53 km afstand van Domaine du Colombier

Het eerste park in Europa met ontdekkingen uit de zee. Een onvergetelijke dag staat u te wachten in Marineland! De eeuwige glimlach van de dolfijnen, het spectakel met de orka’s en de knipoog van de zeeleeuwen zullen schaterlachen en de bewondering van allen opwekken. Voor de immense aquaria zult u een onderwaterwereld ontdekken zoals u dat nooit verwacht had: vele prachtig gekleurde tropische vissen, zeekwallen, koraalriffen … en wat te zeggen over het voeren en aaien van roggen! Maar het allermooiste wordt tot het laatste bewaard: onder het bassin met bijna 2 miljoen liter water is het net of u tussen de haaien leeft.

Dit mag u echt niet missen! Wat cultuur betreft: in het museum zal u de mooiste privécollectie van Europa aantreffen en u ontdekt ook een geheel nieuw Dinosaurus park. Voordelige prijzen voor Marineland bij de receptie of het Toeristisch Infokantoor van het Domaine du Colombier in Fréjus.

Marineland: www.marineland.fr/en

Base nature

Categorie(ën): ,
Base-nature-Domaineducolombier-Frejus

Op 5 km afstand van Domaine du Colombier

100 hectaren langs het strand op 1200 meter tussen Fréjus en Saint-Aygulf in een buitengewone omgeving. Verschillende sportterreinen: voetbal, volleybal, basketball, skeelers, skate, mountain bikes, speeltuinen voor de kinderen, geasfalteerd parcours voor fietsers en wandelaars over de hele base. Een plek waar uw vitaliteit zeker zal opleven! De Base Nature van Fréjus is ook de plek van vele festiviteiten waaronder de Roc d’Azur, de bekende mountainbike race van begin Oktober. Leve het buitenleven!

Base Nature: www.basenaturefrejus.fr

Aqualand

Categorie(ën): ,
aqualand

Op 5 km afstand van Domaine du Colombier

Het grootste waterpark van de Côte d’Azur in Fréjus: in 8 hectares natuur, 10 000 m² wateroppervlakte met verschillende attracties. Zult je ze allemaal kunnen doen? De meest gekke: Black-hole, Twister, Kamikaze … de meest avontuurlijke: Anaconda, Snake, Pentaglisse, versnellingen van de Grand Canyon … maar misschien ben je nog net iets te klein voor deze attracties … ga dan naar het kinderparadijs! Je ontdekt hier meerdere mini-glijbanen, betoverende watervallen, een piratenboot … Misschien heeft u eerder zin in een lekker bubbelbad, waterfietsen op het meertje of aquagym voordat je in Europa’s grootste golfslagbad springt, of zelfs een potje midget-golf speelt. Kortom, je zult deze dag zeker niet vergeten: in Aqualand, is er iets naar ieders smaak, en voor alle leeftijden!

Speciale tarieven voor Aqualand bij het Toeristisch Infokantoor van Domaine du Colombier in Fréjus. Geopend vanaf half-juni tot half-september.

Aqualand Fréjus: www.aqualand.fr/frejus/plan-de-parc-5/

Oliemolen Fréjus

Categorie(ën): ,
moulinahuile-magali-frejus-colombier

Op 2 km afstand van Domaine du Colombier

U zult ontvangen worden door een gepassioneerde familie die sinds meerdere generaties dit land cultiveert met verschillende producten zoals olijven. U vindt hier alle bijproducten van deze nobele vrucht, alles wordt ter plaatse geproduceerd en verwerkt: verschillende hoeveelheden olie met verschillende parfums, tapenades, olijven …

Wijngaard Paquette

Categorie(ën):
vin-paquette-colombier-var

Op 4 km afstand van Domaine du Colombier

Gekocht in 1952 door Marcel en Gilberte Paquette, de wijngaard Curebéasse is, bij meerdere generaties en in de loop der jaren, één van de bekendste Côtes de Provence wijnen in Fréjus geworden. Tegenwoordig wijngaard Paquette genoemd, het blijft een familiebedrijf en wordt gedreven door een gezamelijke passie van Jérôme Paquette en zijn dochter Claire.

Met hun inzet en respect voor het land, hebben ze het certificaat voor biologische landbouw voor hun wijngaard gekregen. Rood, rosé of wit, een genot voor uw smaakpapillen. De wijnen worden beschreven door vele critici, van Robert Parker tot Jacques Dupont.

Wijngaard Paquette: http://www.chateaupaquette.fr/

 

Parc zoologique

Categorie(ën): ,
Parc-zoologique

Op 2,5 km afstand van Domaine du Colombier

Dit park, opgericht in 1971, is zo ingericht dat het mogelijk is op verschillende wijzes een bezoek te brengen: te voet of in de auto; alles is in het werk gesteld, om met het oog op voortplanting en bescherming van de natuur, u kennis te laten maken met de natuurlijke omgeving.

Parc Zoologique: www.zoo-frejus.com

Oliemolen in Roquebrune-sur-Argens

Categorie(ën): ,
moulinahuile-clossaintmartin-colombier-var

Op 10 km afstand van Domaine du Colombier

Aan de voet van het Middeleeuwse dorpje Roquebrune sur Argens, ontdekt u de geheimen van het maken van olijfolie door het domein en zijn molen te bezoeken. Een moderne molen met respect voor de normen en waarden van het maken van een kwaliteits lijfolie. De eigenaren leggen u de verschillende procedures voor het maken van de olie uit en laten u hun producten proeven. Ter plaatse is er een winkeltje met streekproducten.

Oliemolen Le Clos Saint Martin: http://moulinleclossaintmartin.com/

 

Lunapark

Categorie(ën): ,
Lunapark

Op 5 km afstand van Domaine du Colombier

In Lunapark wacht u een feestelijke wereld, lichtshows, een omgeving vol van vrolijkheid waar u samen met uw familie of vrienden een geweldige avond door zult brengen. Op het programma staan onder andere een grote hoeveelheid attracties en een kermis; duizelingen zullen eindigen in vrolijke lachbuien. En wie durft er in de Sky rider?

Parfum fabriek Fragonard

Categorie(ën): ,
Fragonard-Colombier-frejus

Op 48 km afstand van Domaine du Colombier

Een mysterieuze plek in Grasse, deze fabriek uit de 19e eeuw die nog steeds in werking is, zal u zeker betoveren. U kunt de verschillende stappen van het proces van het maken van parfum volgen in een traditionele omgeving. Ter plaatse kunt u het parfummuseum, het Provençaalse kostuum- en sieradenmuseum bezichtigen alsmede twee mooie winkels met de traditionele kunsten van onze omgeving: keramiek, sieraden, manden, patchwork en kantwerk.

Parfumfabriek Fragonard: http://www.fragonard.com/parfums_grasse/GB/fragonard/grasse/

Kid’s Island

Categorie(ën): ,
La-Petite-Ferme

Op 53 km afstand van Domaine du Colombier

Kid’s Island, voorheen de Ferme du Far West, biedt uw kinderen verschillende activiteiten en bezienswaardigheden aan; poney rijden, cowboys, treintje, maar ook een avonturen parcours en een schminken. Gedurende de dag zijn er verschillende speeltuinen die het plezier compleet maken. Om het compleet te maken met een restaurant en een winkeltje is Kid’s Island een pretpark voor kinderen die u niet kan missen!

Kid’s Island: http://kidsisland.marineland.fr/en