Cactus Americana

Categorie(ën): ,
Agave-Americana

Bestaat in diverse kleuren: groen, blauw-grijs, gemengd geel met groen of blauw en wit. De grootte is indrukwekkend: 2 tot 3 meter. Zonder veel verzorging kan deze plant in de omgeving van de Côte d’Azur gemakkelijk groeien.

Yucca (aloifolia, filamentosa, gloriosa)

Categorie(ën): ,
Yucca-aloifolia-filamentosa-gloriosa

Deze 3 soorten komen het meest voor en lijken erg veel op elkaar. Het enige verschil betreft het moment van bloei: zomer of herfst. De bladeren zijn langwerpig, stevig en lijken op het lemmet van een scherp mes; ze zijn zeegroen of gemengd groen en geel. De bloemen zijn groot, klokvormig en crèmekleurig en zitten vast aan stelen van ongeveer 80 cm hoog.

Dracaena

Categorie(ën): ,
Dracaena

Een plant met lange bolvormige zachtgroene bladeren. De bloei vindt plaats in de zomer in de vorm van een stengel met een overvloed aan kleine bloemetjes. Deze plant kan slecht tegen de vrieskou maar daarentegen zijn droogte en grote temperatuurverschillen geen enkel probleem.

Vijgenboom van Barbarie (Opuntia ficus-Indica)

Categorie(ën): ,
Figuier-de-Barbarie-Opuntia-ficus-Indica

Kan ongeveer 5 meter hoog worden en heeft grote bladeren in de vorm van een tennisracket waarboven zich gele bloemen vormen die uiteindelijk vruchten geven: vijgen (zwartkleurig als ze rijp zijn). Groeien voornamelijk in Noord- Afrika in haagvormen.

De griffels van de heks (Carpobrotus)

Categorie(ën): ,
Les-Griffes-de-sorcieres-Carpobrotus

De naam van deze plant geeft al weer hoe hij eruit ziet. De bladeren zijn vlezig en driehoekig en groeien in paarvorm langs de steel. Het is een vaste plant waarvan de bloei plaatsvindt in de lente en de zomer in de vorm van grote gele of roze bloemen. Ze is is een goede grondbedekker.

Dorotheanthus

Categorie(ën): ,
Dorotheanthus

Vele malen kleiner dan de vorige. Ze vormt een klein tapijt op droge en zonnige plaatsen gedurende de zomer. Helaas is het slechts een eenjarige plant.