Bougainvillée (Bougainvillea)

Categorie(ën): ,
bougainvillee-bougainvillea

Prachtige klimplant met verschillende kleuren: paars, rood of hardroze tot de pastelkleuren geel en oranje. Afvallend of vast blad, de houten takken hebben ondersteuning nodig. Een echte plant die in het Zuiden thuishoort en veel zon vraagt. Gematigd water geven in een goed doorlatende rijke grond.

Caesalpinia Gilliesii (Poinciana)

Categorie(ën): ,
caesalpinia-gilliesii-poinciana

Deze struik met donkergroen vallend blad, licht getand, heeft in de zomer mooie trossen gele bloemen in piramide vorm met knalrode meeldraden. De plant vraagt om veel zon en een bemeste grond. Minimum temperatuur 5°C.

Cassia (Senne)

Categorie(ën): ,
cassia-senne

Vaste plant die bloeit tussen het voorjaar en de herfst met gele trossen bloemen. De bladeren zijn evengeveerd (meerdere kleine langwerpige blaadjes die op het zelfde punt bijeenkomen), vallend of vast afhankelijk van de soort. Vraagt om een goed bemeste grond en veel zon. Beschermen tegen de vrieskou.

Fusain (Euonymus Japonicus)

Categorie(ën): ,
fusain-euonymus-japonicus

Behoort tot een familie van 150 soorten die voornamelijk in warme landen voorkomen. De bladeren zijn erg decoratief en lijken met hun zachtgroene kleur olie-achtig. Hij wordt voornamelijk in hagen gebruikt en vanwege het feit dat hij niet door schimmels aangetast kan worden, behoeft hij ook geen verzorging.

Hibiscus (Malvacées)

Categorie(ën): ,
hibiscus-malvacees

Bestaat in vele kleuren en met verschillend blad, vallend of vast. De bloem (enkel of dubbel) is in ieder geval erg decoratief en relatief groot. De plant weerstaat de vrieskou (5°C tot 15°C) en gedijt in een rijke en goed doorlatende grond in de volle zon.

Roze Laurier (Nerium Oleander)

Categorie(ën): ,
laurier-rose-nerium-oleander

De overvloedige en langdurige bloei, van het voorjaar tot aan de herfst, maakt deze plant heel bijzonder. Deze heester groeit gemakkelijk op vochtige plaatsten die veel in de zon liggen. Hij komt in vele parken, op terrassen en ook als haag voor. De eenvoudige bloemen kennen een groot scala aan kleuren: roze, wit, paars, maar ook geel en zalmkleurig. De plant is erg giftig zeker wat betreft het melkachtige sap.

Lantana

Categorie(ën): ,
Lantana

Een kleine heester met een donkergroen gebladerte. De bloemen bestaan in 3 kleuren: rood/oranje, paars/roze en geel/wit en er kan zelfs weleens een goudgele versie van voorkomen. Zelfs met de grote hoeveelheid aan bloemen kan deze plant zeer goed tegen droogte. Hij kan zelfs overleven bij temperatuurschommelingen van 80°C.

Mimosa (Acacia dealbata of Acacia decurrens)

Categorie(ën): ,
mimosa-acacia-dealbata-ou-acacia-decurrens

Oorspronkelijk komt deze heester uit Australië of Tasmanië. De bloemen die in het najaar bloeien bedekken de heuvels van de Côte d’Azur met een geel tapijt. Het verschil tussen de twee soorten is de kleur van de bladeren die of wel zilvergrijs is voor de dealbata of groen voor de decurrens. Zelfs wanneer het vriest loopt de mimosa uit en groeit erg snel.

Tamarix (Tamaricacées)

Categorie(ën): ,
tamarix-tamaricacees

Struik of kleine boom met fijn getand afvallend groen blad. Staat stevig in de wind en wordt daarom veel langs de kust geplant. Bloeit met lichtroze trossen tot aan de herfst. Heeft veel behoefte aan zon en een goed doorlatende grond.

Pittosporum (Pittosporum Tobira)

Categorie(ën): ,
pittosporum-pittosporum-tobira

Pittosporum afkomstig uit Japan, deze heester verliest zijn bladeren niet en wordt vaak gebruikt als haag langs de kust. Hij is erg stevig en zaait zichzelf terplaatste uit. In de lente verspreidt de geur van de besjes van de witte bloemen een lichte sinaasappelgeur.