Cannas

Categorie(ën): ,
Les-Cannas

Grote bloemen met levendige kleuren die op enorme orchideën lijken. De bladeren lijken op die van een bananenplant, in het kort gezegd: de canna doet je aan tropische oorden denken. Het is onmogelijk om zijn aanwezigheid te missen omdat hij zo vaak in grote hoeveelheden geplant wordt. De plant heeft een wortelstok: een soort stengel die horizontaal en niet diep ondergronds groeit en waaruit diverse andere planten groeien, net zoals bij irissen; bambou etc.

Geranium (Pelargonium)

Categorie(ën): ,
Les-Geraniums-Pelargonium

Een vaste plant waarvan er meer dan 350 soorten van bestaan en waarvan het aantal mengelmoezen nog steeds toeneemt. Hij versiert rostpartijen en terassen en bloeit van april tot oktober. De geranium die “Zonal” genoemd wordt, groeit verticaal en heeft grote trossen bloemen en vleesachtige bladeren. De “Pelargonium” met grote bloemen in de vorm van trompetten en zaagachtige bladeren leeft graag in de schaduw; de “lierre au balcon” heeft een sterk tapijtvormig karakter en doet het goed in de zon, heeft weinig water nodig en heeft vele bloemen. De geur van de geranium wordt vaak door parfummakers gebruikt.

Petunias

Categorie(ën): ,
Les-Petunias

Met een grote hoeveelheid bloemen van april tot aan de vorst en groeit deze plant langs oprijlanen of gewoon op de grond met verschillende vrolijke kleuren. Er bestaat een groot aantal enkelvoudige bloemen met diverse kleuren, zelfs met meerdere kleuren, maar er bestaan ook soorten met meervoudige bloemen. Sinds een aantal jaren heeft een japanse onderzoeker een nieuwe soort ontwikkeld die “Sufinia” heet, het betreft een soort waarvan de waterval aan bloemen wel een meter lang kan worden: spectaculair om te zien!

STRELITZIA Reginae (Musacées)

Categorie(ën): ,
STRELITZIA-Reginae-Musacees

“De Paradijsvogel” is zijn bijnaam die hij dankt aan de originele oranje en blauwe bloemen die hoog op een stengel lijken op een groene snavel met een rode rand. De bloemen verschijnen in de zomer aan het einde van een stengel waaraan verschillende toefjes zitten en elke stengel eindigt met een enkel, donkergroen vast en lang blad. Deze vaste plant is niet wintervast (minimum 12°) die goed gedijt in een rijke goed doorlatende grond, beschermd tegen de zon maar niet tegen het zonlicht.