Wijngaard Font du Broc

Op 23 km afstand van Domaine du Colombier

De wijngaard Font du Broc is gelegen aan de rand van het middeleeuwse stadje Arcs-sur-Argens, in Zuid-Frankrijk. de wijnkelder in cisterciënzerabdij-stijl, 20 meter onder de grond, is gebouwd door “Les Compagnons du Tour de France” en een eerbetoon aan de abdij van Thoronet.

Niet alleen de mooie landschappen, de architectuur en agricultuur zijn goede redenen om deze wijngaard te bezoeken, maar bovendien de smaken van hun wijnen nodigen u uit in deze wijngaard. De rosé, rood of zelfs wit zijn geronommeerde wijnen. 2 keer winnaar van een gouden medaille in Parijs in 2014.

Wijngaard Font du Broc: http://www.chateau-fontdubroc.com/

Vin de pêche

Categorie(ën): ,
le-vin-de-peche-vin-gastronomie

Wordt voornamelijk als aperitief gedronken.

In een teil laat u gedurende 7 dagen op kamertemperatuur marineren.

  • 155 bladeren van de perzikenboom die in de 2 weken na de pluk van de vruchten geplukt zijn
  • 5 liter rode wijn
  • 1 liter eau de vie

1 week later filtert u dit mengsel en verwijdert u de bladeren en voegt u een siroop toe van 900 gr poedersuiker opgelost in 250 cl water.

De volgende dag overschenken in flessen.

Om het hele jaar van te genieten!

Le vin de citron

Categorie(ën): ,
le-vin-de-citron-vin-gastronomie

Ook als aperitief te drinken.

1 liter eau de vie waarin u gedurende 1 week op kamertemperatuur laat marineren de schillen van 6 tot 7 citroenen, fijngesneden.

Filteren, de schillen verwijderen en 5 liter witte wijn toevoegen.

Maak vervolgens een siroop met 900 gr poedersuiker opgelost in 250 cl water.

Alles doormengen. Gedurende 1 week helder laten worden.

Dan in kleine mooie flesjes doen.

Niet te verwarren met Limoncello, eveneens erg lekker!

 

Le vin d’orange

Categorie(ën): ,
Le vin d'orange-vin-gastronomie

 

Als aperitief te drinken.

In een teil voorbereiden:

  • 4 tot 6 bittere sinaasappels in 4-en gesneden
  • 3 tot 4 citroenen in 4-en gesneden

1 vanillestokje toevoegen. 7 dagen laten marineren op kamertemperatuur in 5 liter rosé wijn.

Hierna, filteren en de vruchten verwijderen en uitpersen en 1 liter eau de vie toevoegen

Maak een siroop met: 900 gr poedersuiker opgelost in 250 cl water, alles goed doormengen.
24u later in flessen doen.

Wellicht de meest smaakvolle, om te proberen!