Op vakantie beleeft u ook plezier aan cultuur …
Mooie musea, unieke tentoonstellingen, te ontdekken in Zuid-Frankijk in de omgeving van het 5 sterren vakantiepark Domaine du Colombier.

Moderne kunst, aziatische kunst, traditionele musea … vanaf Draguignan tot Nice kunt u deze mooie regio bezoeken. Vele artiesten hebben tijd doorgebracht in de Provence en hebben meerdere van hun beste kunstwerken hier achtergelaten. Sommige roemruchte weldoeners hebben ook bijgedragen aan de verfraaiing van het regionale erfgoed. De Fondation Maeght in Saint-Paul de Vence is de mooiste parel.

Dit alles te ontdekken dichtbij het 5 sterrenvakantiepark in Zuid-Frankrijk Domaine du Colombier

Cultuur en musea

Categorie(ën):
culture-et-musee

Geschiedenis van de Provence.

De Provence was een provincie die al zeer vroeg bewoond was: er resten slechts weinig resten uit de paleolithische tijd maar veel uit de neolithische tijd, in de grotten alswel in de omgeving van de kleine bergen.Vanaf 154 was de Provence in Romeinse handen.
Tot aan 880 werd de Provence geregeerd door een aantal grote Romeinse families. Tot aan 927 zouden de bewoners in oorlog leven onder de herhaalde aanvallen van de Hertog van Bourgogne gelieerd met de Sarrazins om de overwinning te behalen. Want als de vijanden van de lager gelegen vallei van de Durance en de omgeving van Apt geen weerstand zouden kunnen bieden, dan zou dat ongetwijfeld ook niet lukken voor de anderen, vurig verdedigd door de landeigenaren.

Aan het einde van de 10e eeuw dankzij de inbeslagneming van Mayeul, de abdij van Cluny, wordt het fort van Freinet dat als basis diende voor de Sarrazins in de baai van Saint-Tropez, door Guillaume de Provence overmeesterd. Deze Guillaume, bijgenaamd de Bevrijder, verdeelt het land onder zijn maten waarbij diverse feodale huizen zijn ontstaan: De prinzen van Antibes, het burggraafschap van Nice, het graafschap van de Provence …

 

Het museum van de kunst en tradities van de Provence

Categorie(ën):

Op 35 km afstand van Domaine du Colombier

In Draguignan, dit museum is de getuigenis van het verleden pre-industriële en het landelijke leven in het Midden-Provence. Gelegen in het hart van de oude stad, ontdekt u de vele agrarische activiteiten die specifiek zijn voor de regio en de verschillende industrieën van lokale ambachten. En olijventeelt, leerlooierijen, de kurk industrie, keramiek, schoenen … worden vertegenwoordigd door de foto’s en instrumenten van de tijd.

 

Het Stedelijk Museum van Draguignan

Categorie(ën):

Op 35 km afstand van Domaine du Colombier

In Draguignan, in het oude klooster Ursulinen ontdekt u, in 6 galerijen, werken van verschillende Scholen: de Franse, Italiaanse en Nederlandse. In dit museum van de negentiende eeuw, vindt u doeken van de grootste namen in het schildersmilieu van de 17de, 18de en 19de eeuw (Rembrandt, Rubens, Van-Loo, Renoir …), naast brons en marmer van de niet minder prestigieuze artiesten (Houdon, Canova …) Een prachtige collectie aardewerk en porselein, en een bezoek aan de zaal gewijd aan de regionale geschiedenis en archeologie maken uw bezoek compleet.

Fondation Maeght Saint-Paul de Vence

Categorie(ën):

Op 59 km afstand van Domaine du Colombier

De Fondation Margeurite et Aimé Maeght is een uniek voorbeeld van privé organisaties in Europa. Geopend op 28 juli 1964 door André Malraux toenmalige Minister van Cultuur, werd dit architechtonische ensemble ontworpen en gefinancierd door Aimé en Marguerite Maeght. Om moderne en hedendaagse kunt in al zijn verschillende vormen te kunnen presenteren.

Gelegen in de natuur, is Fondation Maeght een uitzonderlijke plaats die een van de grootste collecties in Europa bezit: schilderijen, beelhouwwerken, tekeningen en grafische werken van de moderne kunst van de twintigste eeuw (Bonnard, Braque, Calder, Chagall, Chillida, Giacometti, Léger, Miró, Ubac) maar ook hedendaagse kunstenaars (Adami, Calzolari, Caro, Del Re, Dietman, Kelly, Mitchell, Monory, Oh Sufan, Takis, Tàpies …).

Fondation Maeght in Saint-Paul de Vence biedt regelmatig vernieuwende exposities aan.

Fondation Maeght: http://www.fondation-maeght.com/

Het Asian Art Museum

Categorie(ën):

Op 67 km afstand van Domaine du Colombier

Te Nice, geopend in 1998, werd dit museum ontworpen door de Japanse architect Kenzo Tange. Volledig uit wit marmer, ingebouwd in een kunstmatig meer, charmeert hij de bezoeker met de soberheid van de lijnen en design kenmerken. Het museum, wiens doel het is een diepe benadering van de Aziatische cultuur te verkrijgen, dankt zijn originaliteit aan de presentatie van de collecties en de introductie in de kunst van het leven in Azië. De curator van het museum, Marie-Pierre-Foissy Aufrère (die ook conservator is van het Musee du Petit Palais in Avignon), is er in geslaagd de bezoeker de representatieve werken van Aziatische kunst en de traditionele rituelen van dagelijkse en religieuze leven te laten ontdekken, dat de verschillende periodes van hun land gemarkeerd hebben. Dus, na het bewonderen van de exposities van schilderijen, objecten, textiel en keramiek, kunnen de bezoekers de plechtigheden van de thee bijwonen, een bespreking beluisteren of genieten van een dans volgens het schema van de evenementenkalender …

Het Asian Art Museum: http://www.arts-asiatiques.com/