De Côte d’Azur, De meest bekende aan de Middellandse Zee. Azuurblauwe hemel en goudkleurige stranden onder de prachtige zon. De Côte d’Azur grenst aan de geweldige Middellandse Zee. Een medewerker van het Toeristisch infokantoor van het 5 sterren vakantiepark aan de Côte d’Azur Domaine du Colombier geeft u informatie over het ontdekken van de stadjes, dorpjes, havens, stranden …
U kijkt uit naar de grandeur van Monaco, lichtstad en geweldige tuinen, u bezoekt hier het oceanografie museum, de jardin exotique, het paleis, de casino’s … U komt langs de promenade des Anglais in Nice om een drankje te doen op het grote place Macena voordat u naar Marineland gaat, het grootste dolfinarium van Europa in Antibes. Klein en groot geniet van de shows met orka’s, dolfijnen, zeehonden, aquariums met pijlstaartroggen, haaien … De medewerkers van Marineland zijn professioneel en gepassioneerd door het leven in de zee.
De reputatie van Cannes is groots, mede dankzij en vooral door zijn filmfestival en de internationale sterren die gedurende het hele jaar Cannes bezoeken. Het Palais de Festival organiseert meerdere activiteiten en evenementen. De bootententoonstelling in september is eveneens een onmisbaar evenement. De Croisette, de grote hotels en zijn luxueuze winkels doet u de ogen uitkijken.
U gaat vervolgens langs de Corniche d’Or, het geweldige kleurenpalet is indrukwekkend: het diepe blauw van de Middellandse Zee en het rood van de rotsen van Esterel komen samen tussen Mandelieu-la-Napoule, le Trayas en Theoule-sur-Mer in een opvolging van verschillende baaien tot aan de stad Saint-Raphaël om vervolgens vanaf Fréjus fijne zandstranden te ontdekken. Het 5 sterren vakantiepark aan de Côte d’Azur Domaine du Colombier bevindt zich op nog geen 4,5 km afstand van de Middellandse Zee.

De vlooienmarkt en de bloemenmarkt in Cannes …

Gepubliceerd op 08/01/2015 > Categorie(ën): Côte d'Azur
hibiscus-malvacees

Wat een genot om naar Cannes te gaan via de kustroute! De Corniche d’Or (Gouden kust) is een feest van kleuren. Het blauw van de Middellandse Zee en de rode rotsen van het Esterel is wonderbaarlijk. In Cannes op de kleine markt van Fortville kunt u gemengde vruchten, groenten, streekproducten en bloemen vinden. Een beetje verderop, net voor het Palais des Festivals wordt elke zaterdag een vlooienmarkt gehouden. Wat een plezier om hier rond te neuzen! Van de lente tot de herfst, geniet van de Middellandse zee, van de Côte d’Azur op het 5 sterren vakantiepark Domaine du Colombier.